Zelfstudie boekhouden

Home Dossier volgende

 

Met de gratis PDF-boeken Zelfstudie Boekhouden kunt u zichzelf leren boekhouden of uw boekhoudkennis opfrissen, vanaf de beginselen (Deel 1) tot en met de fijne kneepjes (Deel 3). 

Deze boeken tesamen beslaan meer dan 600 bladzijden, de multiple-choice vragen en praktijkoefeningen inbegrepen. Deze prakijkoefeningen kunt u maken met de eveneens gratis Evaluatieversie van de WINexpert+ Boekhouding. U kunt beginnen vanaf nul (een leeg dossier) of vanaf vijf verschillende stadia (dan zijn er al enkele oefeningen gemaakt). 

Hoewel de WINexpert+ Boekhouding daarin verschijnt om de computervoorbeelden weer te geven, gaan deze gratis PDF-boeken over het boekhouden zelf en niet over het programma (zie daarvoor de eveneens gratis Leerboeken). 

Deel 1 (199 blz): 
Leer boekhouden vanaf het prille begin (aan- en verkopen), over de BTW-aangifte, balansen, tot en met het gebruik van het rekeningenstelsel en van debet / credit van grootboekrekeningen met tal van tips hoe uw onderneming en uw boekhouding te optimaliseren. Download Zelfstudie Deel 1.pdf (2.152Kb).

Deel 2a (49 blz): 
Test uw theoretische kennis van boekhouden (en van Deel 1) met 86 zorgvuldig uitgewerkte meerkeuzen-vragen. Aanstippen van het (meest) juiste antwoord volstaat. Gebruikt u deze boeken voor klassikaal onderricht? U kunt de vragen en mogelijke antwoorden uit de Zelfstudie kopiŽren en plakken in een tekstverwerker om vragen en (volgorde van de) antwoorden aan te passen. Download Zelfstudie Deel 2a.pdf (321Kb).

Deel 2b (48 blz): 
Ga na hoe u de theoretische oefeningen van Deel 2a gemaakt heeft. In dit Deel 2b vindt u de antwoorden, tesamen met de motivatie waarom en welke van de aangeboden antwoorden fout of onvolledig zijn. Download Zelfstudie Deel 2b.pdf (364Kb).

Deel 2c (66 blz): 
Test uw praktische kennis van boekhouden met 62 uitgebreide praktijkoefeningen. U kunt de antwoorden op papier schrijven en/of de oefeningen maken met de gratis Evaluatieversie van de WINexpert+ Boekhouding. Download Zelfstudie Deel 2c.pdf (905Kb).

Deel 2d (140 blz): 
Ga na hoe u het er vanaf gebracht heeft met de praktijkoefeningen van Deel 2c. U kunt uw antwoorden op papier vergelijken met die uit dit Deel 2d. Als u de gratis Evaluatieversie van de WINexpert+ Boekhouding heeft gebruikt om de oefeningen te maken vindt u in Deel 2d stapsgewijze (in afgedrukte schermpjes) hoe u tot het gewenste resultaat kon komen. Download Zelfstudie Deel 2d.pdf (4.055Kb).

Deel 3 (125 blz): 
Neem een voorbeeld aan tal van minder frequent voorkomende, en soms wat ingewikkelde boekingen, zoals herziening BTW, investeringen op leasing, afsluitverrichtingen, wisselkoersen, voorraadwijzigingen enzovoorts. Met toelichting op het hoe en waarom en met tal van voorbeeldboekingen voor uitlopende situaties, zo na te volgen. Download Zelfstudie Deel 3 (2.202Kb). 

Deel 4 (9 blz): 
Aan de hand van het Minimum Algemeen Rekeningstelsel voor ondernemingen kunt u de boekhouding voeren als een logisch samenhangend geheel, dat daarnaast ook nog eens voldoet aan de wettelijke vereisten. In Deel 4 vindt u na de wettelijke uitvoering een uitvoering, aangepast aan de noden van kleine ondernemingen en van zelfstandigen, met verwijzing naar de passende tegenboekingen. Download daarvoor Zelfstudie Deel 4 (98Kb).

DOWNLOAD hier GRATIS de WINexpert+ Boekhouding  Evalutieversie